Karvsnitt på penslar

Jag fullkomligt älskar penslar och kan inte få nog av dom. Här visar jag två av mina Hake penslar som jag har gjort karvsnitt på för att göra dom extra fina. För mig kännas det extra speciellt att måla om jag har fina penslar och som jag har gett lite extra kärlek till.
Penslarna är i gethår och är mjuka och fina. Dom är lite speciella att måla med om man jämför med en syntet eller en pensel av ekorre eller mårdhår. Det är ett hår som inte fjädrar tillbaka när man målar och det kan ta en stund att vänja sig vid. Man kan dock utnyttja den egenskapen med att få olika strukturer och penselstreck när man målar.

Hake brush med egengjord karvsnitt. Målad med akryl och sedan lackad.
Karvsnitt på baksidan av penseln
Karvsnitt och signatur på baksidan av penslarna

Här visar jag andra fina penslar jag har. De är från Kina, Japan och Korea.

Penslar från Kina, Japan och Korea

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *