Step by step “A glow though the forest”

Mitt tredje bidrag i “Step by step”-tävlingen som IWS Poland (International watercolor society) arrangerar. Här kan ni se mitt första bidrag och mitt andra bidrag.
Tävlingen består av 4 deltävlingar så en kvarstår. Jag är en av finalisterna och jag har blivit nominerad till “Special award”-priset så det blir spännande att se det slutliga resultatet. Prisceremonin kommer att hållas den 22-24 augusti i Gdansk, Polen och boken med de utvalda målningarna kommer att släppas då.

Akvarell “A glow through the forest” av Anita Rosvall

Listan över de konstnärer som har blivit nominerade till “Special award price” i den internationella akvarelltävlingen “Step by step”.

Listan över de nominerade till “Special award price” i Step by step” 2020

Beskrivning:
Title & year creation: “A glow through the forest”, 2020
Paper: Arches, grain fine, 300 g/m2
Watercolor: Winsor&Newton: Raw Sienna, French Ultramarine blue, Perm Alizarin Crimson, Winsor Blue (green shade) Winsor blue (red shade) Daniel Smith: Quinacridone Gold, Quinacridone burnt orange, Brown iron oxid, Perm brown, Pyrrol Orange, Hansa yellow medium
Brushes: Linea Kolinsky No8, Herend R-1665 Rough brush No4, Herend R-3500 Kolinsky No2, Herend R-1800 Sign brush No9, Silver Black Velvet 3008S Flat No1/2, Raphael Soft Aqua 845 No4, M.Grumbacher Golden Edge 4021 Synth. No 1

Step by step beskrivning: I början så markerade jag upp horisontlinjen och gjorde en lös skiss över vart träden skulle stå. Efter det maskerade jag, med maskeringsvätska, de grenar jag ville spara ut vitt. När vätskan hade torkat så gjorde jag mina första penselstrykningar av träden. Jag börjar oftast att måla trädstammarna med Raw Sienna för att ge stammarna mer “kropp” och efter det målar jag träden med de färger jag vill att de ska ha.

Step by step description: In the beginning, I began to mark up the horizon and made a loose sketch of my trees. After that, I put on some masking fluid to save the white of the paper for the white branches. After that is dried I make my first paint strokes of the trees. I usually begin to paint my trees with Raw Sienna to give the trees more body and then I paint in the colors I want the trees to have.

Steg 1
Steg 2
Steg 3
steg 4
Steg 5
Akvarell “A glow through the forest” av Anita Rosvall

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *