Utställning AKVART Gallery, Helsingfors, Finland

Nu är utställningen på gång i Helsingfors, Finland, på AKVART Gallery.
Många besökande kom under vernissaget. Så roligt!

Som jag har skrivit tidigare så ingick jag i den Nordiska gruppen som fick resa till Italien i april och vara med på världsutställningen där. I den idylliska staden Fabriano. Efter det blev jag, tillsammans med den nordiska gruppen, inbjudna till att ställa ut här på AKVART Gallery och visa vår konst som var med på världsutställningen. Vilket är helt fantastiskt roligt.

AKVART Galleria, Helsingfors, Finland

Jag hade tyvärr inte möjlighet att resa ner till Helsingfors själv men Raxu Helminen, Finlands gruppledare, fotograferade under vernissaget och jag fick visa hennes foton. Stort tack till det Raxu!

Konstnären Raxu Helminen med sin underbara målning Circle of life.

Galleriet öppnar och folk har börjat strömma in. Det är många besökare under dagen. Här på bilden står tre konstnärer som ställde ut i Fabriano, Anne Purho, Liisa Rajuvaara och Benita Suomi.

Konstnärerna Anne Purho, Liisa Rajuvaara och Benita Suomi

Till vänster min målning “Cotton grass in morning light” eller “Ängsull i morgonljus” som den heter på svenska. I mitten en målning av Helena Karhumäki och sedan till höger har vi Michelina Gatti’s målning.

Till vänster min målning, Cottongrass in morning light

En väldigt speciell dag för Arte Nordica Fabriano, den högt respekterade akvarellisten och ledare för ryska Fabriano gruppen, Sergey Temerev, kom för att se och ge uppskattning till utställningen. Efter stängning av galleriet så gav han en Master demo show om hur hans mästerliga molnhimlar blir till. Det här är en konstnär som är verkligen helt otrolig på att måla himlar. Jag har tittat på åtskilliga bilder av hans målningar och lyckats hitta några youtube klipp på honom när han målar.
2016 besökte jag Edsvik konsthall och såg några av hans tavlor. Helt fantastisk!

Demo of Master watercolor artist Sergey Temerev
Watercolor artist Sergey Temerev

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *