Om mig

Hej!
Jag heter Anita Rosvall och är akvarellkonstnär. Jag älskar att skapa och har alltid gjort det sedan jag var liten. Jag har arbetat i många olika tekniker och har alltid älskat att måla.
När jag började med akvarellmåleri blev jag fast på en gång. Jag älskar den levande färgen och den svårighet det medför. Där varje pigment har sin speciella karaktär. En del är lugna, tunga, lätta eller nervösa. Att få pigmenten att röra sig på samma vis i två målningar är omöjligt och det är där tjusningen ligger.
Min inspiration kommer från livet och naturen. Jag bor intill skogen och har sjöar och vattendrag nära inpå. Under mina promenader tar jag ofta med mig kameran ifall jag vill fånga något jag blir inspirerad av. Ett ljus som faller fint mellan stammar och grenar eller en vacker skogsglänta. Fotona kan jag sedan använda mig av i ateljén. Ibland får även penslarna och akvarellblocket följa med på promenaden. Att måla ute är underbart samtidigt som det är utmanade då man måste arbeta fort för att ljuset och skuggorna ändras så snabbt.

Kontakt

Du når mig på mail: [email protected]
eller på tel. 070-387 76 98