Planer och funderingar inför 2020

Nu är julhelger och nyår förbi och jag börjar sakta komma igång igen i ateljén. Jag funderar och planerar vad som jag vill jobba med under året som kommer. Jag tänker kring olika akvarelltävlingar och utställningar runt om i världen. Jag håller dock på med en tävling som heter “Step by step” och som anordnas i Polen, IWS International watercolor society. Den pågår under vårmånaderna och finalisterna kommer bli presenterade ihop med sina målningar i en bok som kommer tryckas i slutet på tävlingen. Varje konstnär som tävlar ska under varje månad göra en målning och knäppa kort under processen för att visa hur det går till att göra målningen. Så det jobbar jag med för tillfället. Det skulle ha varit fantastiskt roligt att få vara med i en akvarellbok tillsammans med övriga konstnärer från andra delar av världen. – Ja, jag får se hur det går!

Det här är en målning som jag håller på att arbeta med och som kanske kommer bli ett bidrag i “Step by step” -tävlingen när den är klar. Jag får se hur nöjd jag blir över slutresultat.

Jag har också tittat och letat efter utställningar som ska hållas i Sverige och som man kan ansöka till. Jag har hittat en i Skåne som verkar vara intressant.


Jag planera också för en egen fotoateljé där jag kan lättare kan fota mina målningar och som jag sedan planerar göra konsttryck efter.
Det är knepigt att fota målningar. Det är lätt att vissa färger överexponeras och inte blir bra. Så jag tänker att en ordnad fotostudio ska råda bot på det. Jag hoppas det ska komma att bli bra. Jag har hittat ett tryckeri i Sundsvall som verkar vara väldigt bra så det samarbetet ser jag framemot.


I slutet på året ska jag ha en egen utställning i Ånge konsthall Det kommer bli väldigt roligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *