Möte med Lars Lerin

I november var jag till Karlstad och besökte Sandgrund. Jag har varit på väg att besöka Sandgrund vid två andra tillfällen men oturligt nog så har museet var stängt just de gånger jag varit förbi Karlstad. Så otur! För de har i normalfallet öppet nästan jämt. Men det har fallit sig så att jag varit där under storhelger.
Men denna gång hade jag sådan tur! För just denna dag så hade Lars Lerin en boksignering på Sandgrund och jag fick tillfället att träffa honom. Jag var helt Starstruck!! Han var lika fin och ödmjuk som man ser på TV.
Det var en fröjd att gå runt i museet och titta på hans fina akvareller. Väldigt inspirerande.
Jag köpte två böcker av honom, Trollet är inte hemma och hans utställningsbok, som han signerade. Det fanns många fina böcker att välja på. Det kommer med all säkerhet bli fler besök till detta fina museum.

Ett möte med min stora konstidol, Lars Lerin på sandgrund under hans boksignering nov 2019


Här botaniserar jag bland några av Lars Lerins fina båtmålningar. Jag försöker tyda vad han har skrivit på målningen. Det är inte det lättaste.

Jag botaniserar och studerar bland Lars Lerins fina målningar på Sandgrund 16 nov 2019


Jag blir väldigt fascinerad av det ljusblå ljuset bakom båten på den mittersta målningen i nedre raden. – Ja, dom andra är också underbara men det är ett otroligt och väldigt speciellt ljus på just den. En ovanlig färg. Jag skulle gärna vilja veta vilken färg han använt.

Målningar av olika båtmotiv av Lars Lerin. Visas på Sandgrund i Karlstad


Vår svenska natur ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag själv skildrar den allt som oftast i mina målningar. Jag trivs att måla skogen, sjöarna och bergen. Måla ljuset, lugnet, storheten och friden som jag känner och upplever i naturen. Jag målar oftast vår norrländska natur i Medelpad och Jämtland/Härjedalen. Och det är inte så konstigt för det är ju där jag är uppväxt och har mina rötter. Det är där jag även bor idag. Jag bor i Medelpad och har min stuga i Härjedalen. Min pappas föräldrahem ligger i Härjedalen så där har jag varit under hela min barndom på dom allra flesta lov och somrar.
Här på dom nedre målningarna så har Lars Lerin skildrat Svenska fjällen.

Jag på Sandgrund museum och tittar på Lars Lerins konst. Här är motiv hämtad från Svenska fjällen.

6 reaktioner på ”Möte med Lars Lerin”

  1. Hej Karin! Ja, det var fantastiskt! Ja, ta en tur till Sandgrund ni. Det är många fina målningar att titta på och har ni tur så kanske ni får träffa Junior och Lars.

 1. Margareth Forsberg

  Waow Anita , tänker på drömmen du hade som du berättade för mej …..Kommer du ihåg !!!!

  1. Hej Margareth! Jo visst kommer jag ihåg! Det var verkligen speciellt att få träffa honom 🙂

 2. Ingelöv Östlund

  Åh va roligt att ni fick träffa varandra, grattis! Ja det är underbart att kika på hans målningar, jag såg hans utställning på Liljewalchs för något år sedan och kan fortfarande hänföras av de stora målningarna i minnet. Kram från Ingelöw.

  1. Hej Ingelöv! Ja, det var verkligen roligt! Och vilken upplevelse att få se hans målningar på Liljewalchs också! Jag hade inte möjlighet att åka dit tyvärr. Men jag hoppas dock att jag ska få se fler av hans utställningar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *