Utställning i Polen

Min målning “Spirit of natur” har kommit med på en internationell jurybedömd utställning i Polen! 1st biennale of watercolor art in Poland. “Your identity through art” 22-26 april 2020 in IWS Palac Lucja. Jag är så glad och tacksam för det!

Akvarell Sprit of nature

När man skulle söka till denna utställning så skulle man med sitt verk visa på ens personlighet. Så jag valde att måla ett träd som utstrålar energi. En energi som man känner och upplever när man går i skogen.
Det är något visst med alla träd i skogen. För mig är naturen väldigt viktig. Och jag skildrar den ofta i mitt måleri. Jag försöker med mitt måleri förmedla känslan av att vara och vistas i naturen. Jag vill att betraktaren ska må bra och känna ett inre lugn när hon ser min konst. Mycket av dagens konst uttrycker en negativ bild och stressig miljö. Jag fokuserar helt på den positiva bilden. Jag vill ge energi istället.
Om min målning hänger på ett kontor, vardagsrummet eller hemma i sovrummet spelar egentligen ingen roll för mig. Det viktiga för mig är att min målning ger ett gensvar i betraktaren och att hon/han mår bra av ett titta på den. Kanske drömma sig bort en stund. Förnimma vinden och doften. Höra fåglarnas kvitter för en stund.
Eller kanske bara studera färgernas samspel i målningen. Studera hur pigmenten rört sig. Kalla och varma färger. Ljusa lätta färger i kontrast till mörka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *