Step by step “Changes”

Som jag skrivit förut så är jag med i en tävling som IWS Poland arrangerar som heter “Step by Step”. Där finalisterna kommer att tryckas i en bok och som sedan kommer finnas tillgänglig i augusti i samband med akvarellfestivalen i Gdansk, Polen. Den här målningen är mitt andra bidrag i tävlingen. Det är totalt fyra steg i tävlingen. En varje månad, januari-maj. Jag blev redan finalist med mitt första bidrag men tävlingen fortsätter och jag hoppas på att i någon av det fyra månaderna bli vinnare i månaden. Det hade varit fantastiskt! Det är dock otroligt många och fantastiskt duktiga akvarellmålare från hela världen som är med och tävlar. Det är bara att fortsätta kämpa på.
Med denna målning blev jag nominerad till “Special award price”.

Akvarell “Changes”, bidrag i tävlingen Step by step som IWS Poland Arrangerar 2020
Nominering till “Special award price” Step by step
Finalist!

Beskrivning på “Changes”
Papper: Arches, grain fine, 300 g/m2
Akvarellfärger: Winsor&Newton: Aqua Green, Raw Sienna, Perm Alizarin Crimson, Winsor Blue (green shade), Neutral tint, Lampblack
Daniel Smith: Quinacridone Gold, Quinacridone burnt orange, Quinacridone Sienna, Cascade Green
Penslar: Hake brush Yalan 284 no 2, Herend Signbrush no 5, 9, Silver black Velvet flat no 1/2
Beskrivning: Jag hade ingen skiss utan bilden hade jag i huvudet. Bakgrunden är gjort vått i vått. Dom vita prickarna är gjord av rent vatten som jag har stänkt ut med en pensel. Det går också bra med en duschflaska. Skillnaden blir att du kan variera storleken på dropparna med en pensel och att du får en energi i dropparna. Eftersom du måste stänka ut dropparna som skapar en rörelseenergi.

Steg 1
Steg 2
Steg 3
Steg 4
Steg 5
Akvarell “Changes”, bidrag i tävlingen Step by step som IWS Poland Arrangerar 2020

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *